четвер, 24 липня 2008 р.

10 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ ДЛЯ…

Вже місяць тривають консультації потужних американських організацій з нешироким колом українських громадських організацій в рамках конкурсу «Посилення громадянського суспільства України», оголошеного Агентством США з міжнародного розвитку - USAID. (Документи можна завантажити з http://apply07.grants.gov/apply/UpdateOffer?id=7618).
 
Ціна питання - 10 мільйонів доларів, за які переможець пообіцяє впродовж 5 років забезпечити перехід організацій громадянського суспільства України на якісно новий рівень розвитку.
Процес консультування відбувається практично непомітно для тисяч українських НГО. Ініціативу проявляє американська сторона. Українські, а точніше, київські організації, переважно відіграють роль респондентів на стандартні запитання інтерв’юерів.
 
Здавалося б, зацікавленою стороною у цьому процесі мають бути передусім організації громадянського суспільства України, однак жодна з НГО-лідерів не запропонувала принаймні обговорити потреби та пріоритети «посилення громадянського суспільства України» у широкому колі собі подібних. Не зробив цього вчасно і Ресурсний центр «ГУРТ».
 
Кінцевий термін подання заявок на конкурс USAІD 4 серпня, що робить нереалістичним організацію ефективних круглих столів. Тому пропонуємо провести обговорення у віртуальному форматі на блозі РЦ «ГУРТ» http://gurtrc.blogspot.com/.
 
Результати обговорення будуть доступні для всіх зацікавлених сторін.


Мітки: , ,

8 коментарі(в):

О 25 липня 2008 р. о 10:50 , Blogger roa сказав...

И что, все молчат? Никому не интересно? Или в своей доминанте украинский 3-й сектор разочаровался, потерял свое стремление, желание выйти на новый уровень и т.д.?
Мне кажется, что нам еще есть куда развиваться, есть что качественно улучшать и т.д. Более чем! И, кроме всего прочего, как бы не диспутировался вопрос, ресурсы для этой работы нужны однозначно и достаточно адекватные.
Что и как делать, как использовать ресурсы (не толко деньги, но и кадры, время, что самое главное) - отдельный, архиважный и не простой вопрос.

Вот удивили реально, что нет дискусии по такому поводу. Хотя, если честно, то и информации никакой по теме нет. Если б не ваша рассылка, то и не знали бы напрочь. В Киеве разве что есть информация. И "ретрансляторы" не работают. Ну разве что в узком кругу!!! Гурт оказался единственным хоть каким-то источником информации.

Ну-с, посмотрим, будет ли дискуссия вообще.

Кстати, дайте тогда в Блог больше информации, если обсуждение хотите развивать и поддерживать здесь.

 
О 25 липня 2008 р. о 15:50 , Anonymous Анонім сказав...

Невже цей грант ще раз отримає UCAN?

 
О 26 липня 2008 р. о 01:11 , Blogger krayany сказав...

так. хтось отримає. знову з києва.

 
О 26 липня 2008 р. о 09:09 , Anonymous Анонім сказав...

переможець буде не з києва, а з вашингтону, такі правила. головне питання: хто переможе. поки є три найбільш реальні кандидати: антикорупціонери MSI, провінциали ISC/UCAN, невідомий у нас, але впливовийв світі Pact.

 
О 26 липня 2008 р. о 14:17 , Blogger roa сказав...

О, комментарии пошли! Уже веселее!!!

Контекст комментариев и предположений прогнозируемый :)

Вопрос с уважаемому Анониму: а можно подробней про упомянутый Pact? Ну, или какие-то ориентиры хотя-бы.
Заранее спасибо!

 
О 26 липня 2008 р. о 15:40 , Anonymous Анонім сказав...

http://www.pactworld.org/
тут все достаточно доступно написано про Pact

 
О 29 липня 2008 р. о 11:16 , Blogger gurt сказав...

У відповідь на запити отримати більше інформації про конкурс «Посилення громадянського суспільства України», оголошеного Агентством США з міжнародного розвитку – USAID, пропонуємо Вашій увазі короткий уривок із положення про конкурс. Сподіваємося, ця інформація допоможе краще зрозуміти засади проекту та сприятиме подальшим дискусіям.

Мета проекту: допомогти укріпити демократичне урядування в Україні шляхом зміцнення і розвитку більш життєздатного громадянського суспільства та стійких НУО.

Цілі, очікувані результати, розподіл ресурсів за цілями:
- НУО краще представляють інтереси громадськості і впроваджують порядок проведення реформ через ефективніший моніторинг, більшу активність та кращий захист (50%).
- Існуюча законодавча структура громадянського суспільства наближається до Європейських стандартів(5%).
- Здійснюєсться прозоре урядування та вміле управління НУО (20%).
- Громадські організації стають більш стійкими фінансово та менше залежать від іноземних донорів (25%).

 
О 8 серпня 2008 р. о 19:17 , Blogger Unknown сказав...

лише щойно побачила цей блог.
шкода, що вже ніяк не можна вплинути на долю цього гранту.
і шкода, що гроші знову будуть витрачені неефективно...
втім, від формулювань цілей та результатів стає просто сумно

 

Дописати коментар

Підписка на Дописати коментарі [Atom]

<< Головна сторінка